Историята на

Top’s Honey

Създаването на пчеларската ни ферма бе през далечната 2009 година, в област Търговище.

Фамилия Топалови положинаха началото на организация „Органик Бий Продуктс“, специализирана в производството и обработката на пчелен мед и пчелни продукти.

Любовта към пчелите е нещо, което при нас се предава по наследство. Добавяйки щипка любов, занаятът се превърна в традиция.

Пчеларската ни ферма започна с 70 броя пчелни семейства, като броят им нарастна до над 3000 броя до началото на 2022 година.

Ние започнахме като ЕКИП там, някъде в най-чистите кътчета на България. Пчелините са разположение в Предбалкана на Стара Планина, което позволява нашия мед „Букет“ да съдържа цялото биоразнообразие от горски растения. Всичко това е с единствената цел до Вас да достигне екологично чист мед с най-добри вкусове.

„Органик Бий Продуктс“ е еквивалент на качество и резултати, доволни клиенти, традиции и коректност във взаимоотношенията.
Ние сме в постоянен контакт със световните лидери за производство и препработка на пчелни продукти и присъстваме на всички търговско представителни изложения/панаири/ като по този начин гарантимераме, че сме първите, които ще внедрят всякакви нови въведения.

Tops Honey farms1 IMG 2925
Tops Honey farms1 IMG 2852 1
Tops Honey farms1 IMG 2949

Стремежът ни е да се развиваме във всички насоки, които ще направят меда по-добър и полезен, а това се постига с партньорства основани на доверие и изпитано качество!

 

С времето, ние създадохме едно начало, изпълнено с експерименти и нови, непознати продукти на пазара. Най-смелите ни мечти започнаха да се превръщат в реалност. Нещото, към което се стремяхме сега вече е факт – качество и разнообразие в едно.

Всеотдайността към майсторството и смелостта ни съхраняват преданията за поколенията след нас!

Tops_Honey_farms1_IMG_1802

Нашата задача се е превърнала в начин на живот. Поради тази причина сме неотлъчно до малките работни пчелички, които също като нас, дават всичко от себе си.
Заедно, ние постигаме резултати. Най-добри вкусови качества на меда, дължащи се на труда и чистотата на природата. Пчелният дар, който произвеждаме е екологично чист, а с наша помощ той достига до всеки, който иска да се докосне до вкуса и здравословните му качества.

Tops_Honey_farms1_IMG_1504
Tops_Honey_farms1_IMG_1551
Tops_Honey_farms1_IMG_2170

С дейността си искаме да насърчим и допринесем за разпространението на биологично чистата му форма. Този вид използване на всичко, което ни дава природата, води до благоприятни ползи за обществото и околната среда. Това е нашата основна идея. Ние укрепваме мрежата чрез задълбочен подбор на площите за отглеждане и производството на пчелен мед. 

Стремежът ни е да се развиваме във всички насоки, които ще направят меда по-добър и полезен, а това се постига с партньорства основани на доверие и изпитано качество! 

Нашата философия относно пчелния мед е проста. Ние сме убедени, че когато той се произвежда в хармония с природата, действа благоприятно на всички сетива. С мобилното пчеларство, а и не само, преследваме една цел – да произвеждаме пчелен мед при най-естествени условия, което поставя висок стандарт за качество.

Инициаторът тази мечта да стане реалност е Мариян Топалов, който полага началото на създаване на собствен пчелин. Мариян Топлаов е роден през 1959 година като 10 години е бил главен пчелар в държавно пчеларско предприятие, след което се прехвърля в частния сектор като там продължава да се занимава с отглеждането на пчелни семейства.