Мобилно Пчеларство

Tops Honey farms1 IMG 2925

Мобилното пчеларство е истинска традиция за нас. За него са необходими много желание, труд и проучвания, които ние имаме в изобилие.
Цялата тази дейност представлява транспортиране на кошерите до места, където растителността е по-медоносна и екологично чиста. Пчелите използват оптимално пашата, когато тя е в непосредствена близост до цъфтящи растения. 
Идеята ни е да не затрудняваме нашите малки работници да прелитат огромни разстояния, а да ги улесним. Трудът ни е насочен към качеството на меда и запазването на биологичния вид. 


Подготовката преди транспортирането на пчелните семейства е изключително важна част от мобилното пчеларство. Преди него ние правим проучване и план за областите, в които ще местим кошерите. Проверяваме района, към който сме се насочили, за да сме сигурни, че той е възможно най-чист и благодатен. 


Преди да пристъпим към самото отвеждане, проверяваме също и състоянието на кошерите, оценявайки го. След като се уверим, че всичко е перфектно и в отличната циркулация на въздух в кошерите, ние потегляме. Това за нас са се превърнали в неписани правила, които винаги спазваме! 


След разтоварването им на новото място, правим обстоен преглед, за да  се уверим в доброто състояние на пчелите. Пътят вече приключи и идва време за работа! 
Чрез този метод, пчелите ни достигат по-лесно до места, където има екологично чиста растителност. Така добивът на мед се увеличава, а също се произвежда и специален вид мед, от отбрани цветове. И не на последно място – нашите работни пчелички подобряват качеството на реколтата, до която се намират.


Нашата цел е изпълнена! Заедно произвеждаме висококачествен мед, достигащ до Вас, в най-чистата си форма. Използваме рационално наличната в България медоносна растителност, за да се насладите на истински вкус. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *