УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

Моля, прочетете внимателно този текст.
Той представлява споразумение между Вас и „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД и посочва условията, при които можете да използвате сайта, както и нашите задължения към Вас.
Използването на предлаганите от електронния магазин „Пазарувай Лесно“ услуги е възможно само след като се съгласите с настоящите условия.
1. ЗА ФИРМАТА
Фирмата, която предоставя услугата, е „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД, ЕИК BG205063323, с адрес на управление:гр. Търговище 7700, ул. Хаджи Димитър 11

3. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
3.1. Потребителят се се съгласява да предоставя доброволно личните данни, изисквани при извършване на поръчка без регистрация.

3.2. С извършване на поръчка без регистрация (като гост), потребителят дава своето изрично съгласие личните данни, които е въвел при поръчката и съответно променил/допълнил впоследствие, да бъдат използвани и съхранявани от „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД за целите, посочени в настоящите Условия за ползване.

3.3. С приемането на настоящите Условия за ползване потребителите се съгласяват, че „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД и неговите служители, в зависимост от своите задължения, имат достъп до част или цялата информация попълнена/подадена при поръчването на стоки.

3.4. С приемането на Условията за ползване потребителите се съгласяват, че „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД може да обработва предоставените лични данни, за следните цели: техническо управление на сайта и електронния магазин и техните бази данни; установяване на контакт с потребителите; управление на поръчките, доставяне на стоки и всякакви други дейности, свързани с изпълнението на задълженията на „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД и потребителите; измерване на ефективността на услугите на „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД; рекламни кампании, маркетингови и пазарни проучвания, ценова политика; изпращане на рекламни предложения и материали, информация за продукти на „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД и друга подобна информация по поща, телефон и/или e-mail; директен маркетинг; всякакви други търговски съобщения. С приемането на Условията за ползане се съгласявате, че във връзка с обработването на личните ви данни за посочените цели, „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД може да предоставя тези данни и на трети лица, с които „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД си сътрудничи, работи или има други отношения във връзка с дейността си (в т.ч. куриерски, превозни и спедиторски компании във връзка с доставянето на стоките).

3.5. На основание чл. 34а от Закона за защита на личните данни потребителите могат да възразят срещу използването на личните данни, разкриването им на трети лица и използването им от тяхно име за посочените цели. Имате право да възразите срещу обработването на личните ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД на контактите посочени в началото на Условията за ползване. На същите места може да се свържете с нас в случай на неоторизирано попълване на ваши лични данни от трети лица, както и за други възможни проблеми.

4. ЦЕНИ НА СТОКИТЕ
Указаната цена на отделните стоки е за 1 брой с включен ДДС. Цените са в български лева.

Стойността на доставката не е включена в посочената цена на продуктите и се определя съобразно теглото на поръчаните продукти и избрания начин на доставка.

5. ПРОМЯНА НА ЦЕНИТЕ
„ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД има правото да променя цените на предлаганите в сайта продукти, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Всеки клиент на интернет магазина се задължава да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора, съгласно настоящите общи условия. Цените, обявени на сайта, са валидни до изчерпване на количествата.

6. УСЛОВИЯ НА ПОРЪЧКА И ЗАПЛАЩАНЕ
Избраните от Вас продукти се появяват във Вашата количка. Вие можете да променяте количеството на продуктите, да добавяте или да изваждате продукти.

Във всеки един момент във Вашата количка можете да видите всички избрани от Вас продукти, тяхната цена, както и общата им сума.

Стъпка 1 – Информация за доставката
За да направите поръчка, е необходимо да посочите името на получателя и точен адрес за доставка.

За да продължите пазаруването, е необходимо да изберете предпочитания от Вас начин на доставка. Цената на услугата се изчислява автоматично спрямо теглото на продуктите във Вашата количка и избрания от Вас начин на доставка.

ВАЖНО: Когато посочвате адрес за доставката, уверете се, че в рамките на работния ден, когато ще бъде доставена стоката , на този адрес ще бъдете Вие или друг човек, който сте упълномощили да я приеме.
Стъпка 2 – Информация за плащане
В количката Вие можете да видите цената на избраните от Вас продукти, цената на доставката и крайната сума, която трябва да заплатите.

Това е моментът да изберете и посочите удобен за Вас начин за плащане. „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД Ви дава следните възможности:

• Наложен платеж (Пощенски паричен превод) – плащане на куриера при доставката

• Плащане по банков път

Плащане с карта
Когато правите поръчка, всеки път имате възможност да избирате удобния за Вас начин на плащане.

Ако имате инструкции и коментари по поръчката, можете да ги напишете в съответното поле, разположено под „Начин за плащане“.

Ако искате да Ви бъде издадена фактура, попълнете данните в съответния формуляр. Фактурата ще бъде изпратена заедно с поръчаната от Вас стока.

Стъпка 3 – Потвърждаване на поръчка
Тук можете да видите цялата информация за поръчката си, да я проверите и редактирате.

ВАЖНО: Проверете внимателно съдържанието на Вашата количка, информацията за плащане и доставка и инструкциите за поръчката (ако сте посочили такива).
Ако е необходимо да нанесете корекции, не пропускайте да ги направите на тази стъпка.

След като натиснете бутона „потвърдете поръчката“, Вашата поръчка ще бъде приета и няма да можете да правите повече промени.

След като финализирате поръчката си, на електронния адрес, който сте дали при регистрацията си, ще получите имейл с цялата информация по поръчката.

Ако са необходими уточнения за условията или адреса на доставката, наш оператор ще се свърже с Вас по телефона.

ВАЖНО: Посочването на непълни или неверени данни в профила на клиента прави поръчката невалидна и тя не обвързва „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД с изпълнение.
6. . ДОСТАВКА НА СТОКИ
Доставката се извършва от куриерска фирма при цени и условия, подробно изяснени в раздел Доставки.

Стойността на услугата се определя в зависимост от избрания начин на доставка и теглото на поръчаните стоки.

* Сроковете се отнасят за поръчки, направени до 15.00 часа. Срокът за доставка на поръчки, направени след 15.00 ч., се удължава с един работен ден.

* При извънредни обстоятелства и независещи от „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД причини, сроковете за доставка е възможно да не бъдат спазени.

* Ако не е в състояние да изпълни заявка, „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД поема отговорността да се свърже с клиента и да го информира. В случай че клиентът е платил предварително, „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД се задължава да възстанови платената сума в срок от 5 работни дни.

ВАЖНО! При получаване на пратката заплатете стойността на наложения платеж и задължително проверете целостта на стоката в присъствието на куриера, особено ако е чуплива!
Ако сте платили предварително по банков път, не дължите плащане на куриера. В този случай отворете пратката веднага след като я приемете. В случай че стоката е повредена, куриерът е длъжен да напише пред Вас двустранен протокол, който ще гарантира повторното изпълнение на поръчката Ви.

Свържете се с нас на телефони 0888 805 120 или 0899 981 382, или ни пишете на имейл: sales@topshoney.com, за да ни информирате за случая.

8. ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНА СТОКА
I. Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.
Моля, имайте предвид, че съгласно чл.57 от ЗЗП в определени случаи не е възможен отказ от сключения договор. Тези изключения са изброени по-долу в т.V.

Във всички останали случаи, имате право да върнете закупена от нас стока както е разяснено по-долу и ако стоката отговаря на следните условия:

• няма механични повреди;
• не е била използвана;
• с оригиналната си опаковка е и има търговски вид;
• придружена е от приложената гаранционна карта, съпътстващите я документи и аксесоарите, с които е била получена.
II. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.

III. Срокът за отказ е 14 дни считано от датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление например писмо, изпратено по пощата на адрес гр. Търговище 7700, ул. „Хаджи Димитър“ № 11 или електронна поща: sales@topshoney.com.

Можете да използвате стандартния формуляр за отказ, но това не е задължително. Формулярът можете да изтеглите от ТУК.

За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

IV. Действие на отказа.

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим заплатената за стоката сума в срок от 5 работни дни от датата, на която тя е получена обратно, или да я заменим, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Разходите по транспортирането са за сметка на купувача. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната трансакция, освен ако Вие изрично не се съгласите за друг начин; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас.

Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. В такива случаи, ще ви възстановим плащанията в срок до пет работни дни, след настъпването на някое от двете събития.

Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките на адрес гр. Търговище 7700, ул. „Хаджи Димитър“ № 11 или електронна поща: sales@topshoney.com. без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.

Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок.

Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките.

Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

За избягване на съмнения, връщането е възможно само когато стоките отговарят на условията, посочени в т.I по-горе и не попадат в някое изключенията по следващата т.V.

V. Изключения съгласно чл.57 от ЗЗП

Моля, имайте предвид, че съгласно чл.57 от ЗЗП не е възможен отказ от договор за покупка на следните стоки:

1. изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания;

2. стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

3. запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

4. стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;

5. алкохолни напитки, чиято цена е договорена при сключването на договора за продажба, при които доставката може да бъде извършена в срок не по-рано от 30 дни, считано от сключването на договора, и чиято действителна стойност зависи от колебанията на пазара, които не могат да бъдат контролирани от търговеца;

6. запечатани звукозаписи или видеозаписи или запечатан компютърен софтуер, които са разпечатани след доставката;

7. вестници, периодични издания или списания с изключение на договори за абонамент за доставката на такива издания;

8. за предоставяне на цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител, когато изпълнението е започнало с изричното съгласие на потребителя, който е потвърдил, че знае, че по този начин ще загуби правото си на отказ.

9. ВРЪЗКИ С ДРУГИ САЙТОВЕ
За улеснение на потребителите www.pazaruvai-lesno.bg дава връзки към други сайтове, имащи отношение към предлаганите продукти и услуги. „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД не носи отговорност за съдържанието на сайтовете, свързани със shop.topshoney.com .

10. ВРЪЗКА С НАС
Вие можете да се обръщате към нас за информация относно предлаганите продукти, условията за поръчка и доставка, както и за да проверите статуса на Вашата поръчка.

Вие ще получите информацията, която Ви интересува, стига тя да в нашата компетентност, независимо дали се свържете с нас чрез e-mail или по телефона.

Телефонните разходи, които правите, обаждайки се на телефони +359 89 969 6588, са за Ваша сметка съобразно актуалната тарифа на Вашия оператор.

Можете да ни пишете на имейл адрес: sales@topshoney.com. За Ваше улеснение можете да използвате формата за директна връзка с нас:

11. ОТГОВОРНОСТИ
При ползване на услугите, предлагани от „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД:

Вие изразявате съгласие, че използването на услугите, предлагани в сайта, е на Ваша отговорност.

„ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД не носи отговорност за информацията, услугите и гаранциите, дадени от производителите на продукти или услуги.

„ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД не гарантира, че функциите, предложени от сайта, и информационният поток са лишени от технически грешки.

Напомняме Ви, че, продавачът отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви до две години след доставянето й,съгласно чл.112-чл.115 от ЗЗП.

12. ПРАВА ВЪРХУ САЙТА
Цялото съдържание на сайта e собственост на „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД. То е създадено, за да помага на нашите клиенти да се възползват максимално от услугите, които предлагаме. Всяко друго използване на съдържанието на сайта, включително модификация, репродукция и дистрибуция без писменото разрешение на „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД се наказва от закона.

Екипът на „ОРГАНИК БИЙ ПРОДУКТС“ ООД се грижи за доброто обслужване на клиентите на електронния магазин. Ако имате въпроси и препоръки, свързани с използването на сайта, свържете се с нас на телефон +359 89 969 6588, или пишете на Отдела за обслужване на клиенти. Вашето мнение е важно, за да направим магазина още по-удобен и полезен!

13. АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ
Споровете между потребителите и нас, породени във връзка с дейността ни, попадат в обхвата на дейност на Обща Помирителна комисия към Комисия за защита на потребителите (www.kzp.bg). Към настоящия момент не сме поели ангажимент да участваме, нито имаме задължението да използваме органи за алтернативно решаване на спорове, включително комисията по предходното изречение.

ВАЖНО:
На 15.02.2016 г. започна да функционира платформа на ЕС за онлайн решаване на спорове (платформа за ОРС), произтичащи от договори за онлайн продажби или услуги. Платформата за ОРС е достъпна на следния електронен адрес: http://ec.europa.eu/consumers/odr/
Електронен адрес за връзка с нас: sales@topshoney.com