Top’s Honey

За Top’s Honey

Top‘s Honey е най-голямото пчелно стопанство в България. Нашата дейност обхваща всички процеси – ОТ ПЧЕЛНИЯ КОШЕР ДО БУРКАНЧЕТО МЕД. МЕДЪТ Е ЛЮБОВ, ТЕЧАЩА В НАШИТЕ ВЕНИ.

Зад бранда ни стои цялата фамилия Топалови, потомствени пчелари от 1937 г., а съвременната пчеларска ферма създадохме през 2009 година в Търговище.

Любовта към пчелите е нещо, което при нас се предава по наследство. През тези години до днес създадохме модерно стопанство, което развиваме с опит и нов различен поглед към традициите в пчеларството.

Инициаторът на дейността ни е Мариян Топалов, който е пчелар от 40 години и научил майсторството в занаята от своя баща. В професионалния си опит 10 години е бил главен пчелар в държавно пчеларско предприятие, след което продължава отглеждането на пчелни семейства в собствено стопанство. В началото те наброяват едва 70, а броят им днес е близо 10000 кошера, разположени в екологично чисти райони и горски местности.

През годините пчелините ни се разрастваха в търсене на най-чистите горски кътчета в България. 60 от пчелините ни са разположени в Предбалкана (северната хълмиста и нископланинска ивица на Стара Планина и междинно звено между Дунавската равнина на север и същинската високопланинска част на Старопланинската зона).

Изобилието на горска липа, рожков, акация, лавандулови полета, горски цветя и цялото биоразнообразие на местността правят нашия мед „Букет“ метафоричен прозорец на природата, която идва във Вашия дом, отваряйки буркан от продуктите ни.

Добитият мед реализираме на пазара под бранда Top‘s Honey в изцяло затворен цикъл на производство. Произвеждаме продукти като чист горски мед букет, горски мед с пита, крема мед, мед с джинджифил и куркума, мед с чили, мед с трюфел, хранителни добавки с прополис, пчелно млечице и прашец и тинктури.

Tops Honey farms1 IMG 2925
Tops Honey farms1 IMG 2852 1
Tops Honey farms1 IMG 2949

Философия

В нашата философия сме убедени, че когато медът се произвежда в хармония с природата, действа благоприятно на всички сетива. В дейността си преследваме една цел – да произвеждаме пчелен мед при най-естествени условия, което поставя най-висок стандарт за качество.

Tops_Honey_farms1_IMG_2036
Tops Honey farms1 IMG 1537

Мисия

Брандът ни следва мисия, която има за цел да информира потребителите за ползите на меда и увеличи консумацията на мед в ежедневието им. Следваме пълна прозрачност на производството ни, показваме целия процес при добив и преработка, за да създадем доверие, че ЧИСТ БЪЛГАРСКИ МЕД може да бъде затворен в бурканче и носи името Top‘s Honey.

Доверете се на лицензиран производител и консумирайте мед с доказан произход, проследимост и прозрачност в целия процес!

Нашата работа се превърна и в начин на живот. Ние сме неотлъчно до малките работни пчелички, а заедно постигаме резултати и най-добри вкусови качества на меда, дължащи се на труда ни и чистотата на природата.

viber изображение 2023 07 13 15 47 40 653