Top’s Honey

Качество

Вижте анализа на нашия мед

Ние от Топс Хъни държим изключително много на качеството – от грижата за пчелите до всяка капка мед, която достига до Вас.

Поради тази причина всички наши продукти окачествяваме реално със сертификат. Правим анализи на всяка произведена партида в едни от най-добрите акредитирани лаборатории, както в България, така и в чужбина.

Декристализация

Истината е, че истинският мед винаги кристализира и този процес е съвсем естествен.

Медът представлява силно концентриран разтвор на глюкоза и фруктоза. Именно това прекомерно количество го прави нестабилен в химично отношение и кара захарите в него да се концентрира в кристали.

Глюкозата в меда формира кристалчета, като се отделя от водното му съдържание и не могат да разтворят, така както прави фруктозата. 

Декристализация във фурната:

Включете фурната на 35-40 градуса с вентилатор (ако има). Поставете бурканите върху решетката. Направете това преди да си легнете вечерта. Ще използвате нощната тарифа на електроенергия, а на сутринта ще имате втечнен мед.

Декристализация на водна пара: Напълнете съд с вода и сложете буркана с меда в него, така че да се покрие до гърлото. Загрейте съда на котлон, печка, радиатор или друг източник на топлина, за да постигнете желаната температура. 

Доказателство, че медът е без примеси! Ценителите на меда и хората водещи здравословен начин на живот търсят и купyвaт кристализирал (зaхаросан) мeд, катo гaрaнция зa кaчеcтвo. 
Все пак eдинcтвeният cигyрeн начин да се окачестви меда e лaбoрaтopният aнaлиз. Нe cе дoвeрявaйтe много нa дoмaшни теcтoвe, кoитo мoгaт и дa ви пoдвeдaт.

Доверявайте се на производители, които не се притесняват да споделят лабораторния анализ на меда си. 

Доверявайте се на Български производители.