Пчелна пита върху елегантна стойка

Tops honey pita s1 IMG 8141

Пчелна рамка със стойка

Истинска пчелна пита е поставена на блестяща метална стойка. От пълните шестостенни килийки се стича ароматен, кехлибаренозлатист мед. Може да го опитате, за да се докоснете до природата и нейните лечебни свойства.

Какво представлява пчелната пита?

В пчелната пита пчелите отглеждат поколението си, складират меда и пчелния прашец. Тя представлява структура от двустранно изградени шестостенни клетки (с общо дъно). Материалът е восък, а пчелите го произвеждат сами посредством специални жлези. Понеже интензивното му производство намалява чувствително добива на мед, в съвременното пчеларство в кошерите обикновено се поставят восъчни основи за пчелни пити. 

Пчелните пити с мед, които Ви предлагаме, нашите пчели изграждат напълно самостоятелно, както го правят в природата. Осигуряваме им само дървени рамки за опора. Така получавате напълно натурална пчелна пита от чист пчелен восък, който понякога на световния пазар е по-скъп дори от самия мед.


Предимствата на пчелния мед в пита

Питате се, защо да похапвате мед Top’s Honey директно от питата, вместо от удобното стъклено бурканче? Предимствата са несъмнени:

•    Медът в килийките е такъв, какъвто са го складирали в тях пчелите – недокоснат от човек, без да преминава през центрофуга – суров, чист и натурален. 

•    Пчелната пита е възможно най- комплексния пчелен продукт. Освен мед и восък, тя съдържа още пчелен прашец, прополис и биоактивни съставки, отделяни при жизнената дейност на пчелите. В нея се откриват важни биофлавоноиди антиоксиданти, характерни за прополиса – включително пиноцембрин, на който се възлагат сериозни надежди за лечение на церебрални, невродегенеративни, сърдечно-съдови заболявания.

Консумирайки всичко това, Вие се възползвате от уникалните хранителни и лечебни качества на меда, събиран в нашите пчелини в чист район като Предбалкана, и благотворното действие на пчелния восък, който пчелите използват не само за изграждане на питата, но и за запечатване на меда и пилото.

Какви са ползите от мед в пита Top’s Honey?

Top’s Honey в пита е природна, пълноценна храна за малки и големи. Съставът му силно варира според растенията, от които е събиран прашецът. При всички случаи консумацията на пчелна пита носи сериозни здравни ползи: 

•    укрепва имунната система и устойчивостта на организма, осигурява бързо възстановяване след преумора; 

•    подкрепя детоксикацията на организма и облекчава работата на основни вътрешни органи като черен дроб и бъбреци; 

•    нормализира нивата на холестерол в кръвта, с което подкрепя цялата сърдечно-съдова система; 

•    потиска възпалителните процеси и ускорява заздравяването на травми и наранявания, поддържа здравето на устната кухина  благодарение на антибиотичните свойства на пчелните продукти ; 

•    оптимизира храносмилането и обмяната на глюкозата, подобрява инсулиновата чувствителност и др.

Комбинацията между пчелен мед и восък, такива, каквито са ги сътворили пчелите, от векове се използва при настинки и неразположения, за запазване младостта и красотата на кожата. И разбира се – за вкусно похапване. 

Предлагаме Ви не просто полезна храна. С нашата пчелна рамка, поставена на дизайнерска метална стойка Ви гарантираме запомнящо се преживяване! Ефектната инсталация е на особена почит в хотелите и ресторантите, където е притегателен център на блок масите. 

Дали да поглъщате сдъвкания восък от пчелната пита? Попитайте лекаря си!

Подарете си пчелна рамка със стойка Top’s Honey – за наслада, удоволствие и здраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *