Пчелен прашец

pchelen_prashec_bee_pollen_450 gr_topshoney_topalov_med (3)

Пчелният прашец е с естествен произход и неповторими свойства. Малките златистокафяви топченца са толкова наситени с хранителни вещества, че са достатъчни 2 супени лъжици дневно от тях, за да изпитате живителното им действие. До десетина дни след като започнете приема на пчелен прашец Top’s Honey усещате повишена енергия, тялото Ви се изпълва с мощ, засилват се обновителните и оздравителни процеси.

Как се получава пчелният прашец?

Пчелите събират прашец от цветовете на растенията. Обработват го с нектар и слюнчен секрет, след това го оформят на малки топчета. Прикрепят го в кошничките на задните си крачка и го отнасят към кошера. 

Пчелният прашец Top’s Honey, който Ви предлагаме, улавяме чрез специални решетки – прашецоуловители. Поставяме ги на входа на кошерите и при преминаване пчелите-работнички изпускат по някоя гранулка. Сушим го без никаква друга преработка и така максимално запазваме богатия му състав.

Състав на пчелния прашец. 

Цветният прашец се формира от съдържанието на цветните полени и от съставките, добавени от пчелите при първичната му обработка. 

Това обяснява над 250-те хранителни съставки от първостепенна важност за живота, открити в прашеца. Сред тях са около 22 аминокиселини, белтъци, мастни киселини и въглехидрати, минерали и микроелементи, витамини А, С, D, E, К, рутин, биотин и такива от група В – включително В9 (фолиева киселина). В прашеца има още ензими, флавоноиди, органични киселини, следи от антибиотични съставки, пигменти, ароматни вещества и други изключително мощни антиоксиданти. 
 

Какви са ползите от пчелния прашец?

Богатият състав на важни елементи в пчелния прашец от пчелините ни, разположени в най-чистият регион, а именно Предбалкана, обуславя широкия спектър от ползи, които Ви носи консумацията му: 

•    балансира имунитета, забавя стареенето, стимулира работата на мозъка и на всички органи, поддържа кожата здрава и свежа;

•    укрепва сърдечно-съдовата система; противодейства на възпаленията – на кожата и на дробовете.; подпомага детоксикацията на вътрешните органи;

•    подкрепя работата на стомаха и червата, енергизирайки организма бързо и надеждно; противодейства на зависимостите – включително от храна;

•    облекчава алергични реакции и болести на дихателната система; 

•    активира работата на яйчниците и облекчава доброкачественото увеличаване на простатната жлеза, намалява нежеланите симптоми на климактериума;

•    смята се за добра превенция срещу развитие на тумори и онкоболести, съдейства за преодоляване на системни заболявания и др. 

Непременно трябва да знаете, че ако сте алергични към пчелни продукти, вероятно ще сте алергични и към пчелния прашец. Не го консумирайте, ако сте бременна или кърмачка, нито си позволявайте по-голяма доза от 20 г на ден за възрастни и половин лъжичка за деца.

На пчелния прашец Top’s Honey може да се доверите, дори когато сте в перфектна форма – за сила и издръжливост, за профилактика, за адаптиране към променящите се условия или просто за по-добро настроение. Той е незаменим при смяната на сезоните или живот на високи обороти. Просто го опитайте и ще се влюбите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *