Пчелини

Tops_Honey_farms1_IMG_1537

Добивът на мед е невъзможен без наличието на трудолюбивите пчели. Нашите пчелни семейства наброяват 3300. За тях ние избираме най-подходящи места, а именно Предбалкана. В този радиус има изключително богата растителна паша и чиста вода. Акациевите и липовите гори, находящи се там, са благоприятни за такъв тип дейност. Селектирането на най-екологично чисти райони е много важно за качеството на произвеждания мед. 


Медът, който се добива от акация, се отличава с впечатляващите си качества. Кристализира много бавно, което го прави предпочитан от широк кръг хора. Цветът му е светъл и златистожълт. Вкусът му е ненатрапчив и лек. Той съдържа акацин, ефирно масло и робинин. Използва се като страхотно антисептично средство. Много хора го употребяват, ако страдат от стомашно-чревни заболявания и безсъние. 


Липовият цвят, придава характерния аромат на невероятния мед, който пчелите произвеждат от него. Той съдържа изобилие от фарнезол, който действа успокояващо на нервната система. Помага също при кашлица и лекува успешно бронхит. На цвят е светложълт, с приятна миризма и прекрасен вкус. 


Капацитетът на нашите продажби е 2500 отводки годишно, което е лимитирано количество. 
Целият този избор на екологично чисти места допринася за благосъстоянието на трудещите се пчели и качеството на меда. 
Ние залагаме на най-доброто, за да е вкусът на всяка капка божествен! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *